Home | Eifel | Fietsen Eifel | Fietsroutes Eifel | Vakantiehuizen Eifel | Nieuwsbrief | Links Eifel | Contact
 

 
 

Fietsroutes Eifel

Hieronder vindt u specifieke fietsroutes per regio en algemene fietsroutes welke door de gehele Eifel lopen. Als er een GPS plaatje achter de fietsroute staat dan kunt u de betreffende GPS route in het GPX formaat downloaden voor uw GPS. Via Eifel-radtouren.de kunt u verschillende gedetaillerde fietskaarten van de Eifel bekijken en of bestellen.

Algemene fietsroutes in de Eifel
Kylltal-fietsroute
Dwars door de Eifel loopt de Kylltalfietsroute van Dahlem naar de oudste stad van Duitsland, naar Trier. U komt zonder problemen terug bij het beginpunt, want de treinverbinding van Keulen naar Trier vergezelt u voortdurend. Langs de Kyll slingert de langeafstandsroute langs diverse burchten door de diverse landschappen van de Eifel: aan het begin van de tocht maakt u kennis met de Noord-Eifel met zijn waterkeringen en meren, zoals de Kronenburger See. Door de vulkanische Eifel, gevormd door oergeweld, loopt de tocht verder door de Zuidelijke Eifel met zijn typische boomgaarden en gespleten rotsformaties van het Bitburger Gutland. Een echte geheime tip is de 20 km lange Kalkeifelfietsroute. De route loopt van Hillesheim tot Ahrdorf en verbindt de Kylltalfietsroute met de Ahrtalfietsroute.Ahr-fietsroute
Uitgangspunt van de fietsroute is de mondingsdelta tussen Barbarossastad Sinzig en het stadsdeel Kripp, behorend bij Remagen. Vanuit Sinzig komt u langs de kleine badplaats Bad Bodendorf en verder richting Bad Neuenahr-Ahrweiler. De stad met zijn vele bronnen is niet alleen wereldberoemd om zijn bronnen, geneeskundige kracht en levensvreugde. De restauranthouders en wijnboeren uit de regio rondom Bad Neuenahr-Ahrweiler behoren tot de wereldelite, hebben prijzen gekregen en zijn netzo bekend als het Gezondheidscentrum “Sinfonie der Sinne” en de “Spielbank.

Met het historische stadsdeel Ahrweiler gaat tegelijkertijd de poort tot het bekendste rode wijnparadijs van Duitsland open. De volgende fietskilometers door het gespleten Ahrdal met zijn steile wijnbergen geven een levendige indruk van het moeilijke werk van de wijnboeren in de wijngaarden. De tocht loopt langs knusse plaatsen als Walporzheim, Rech, Dernau Mayschoß en bergop naar Altenahr. In de gezellige wijncafés is het heerlijk toeven.


Maare-Moezel-fietsroute
en fietstocht over de Maare-Moezel-fietsroute is een waar genoegen: omdat er op de route die het voormalige baanvak van Daun tot Bernkastel-Kues volgt, bijna geen stijgingen zijn, is hij uitstekend geschikt voor recreatieve fietsers of gezinnen met kinderen – en dat in beide richtingen. Over viaducten en bruggen, door tunnels en bossen van de Eifel, langs vulkaanmeren en gedoofde vulkanen loopt de tocht bergafwaarts door het wijnlandschap van de Moezel. Op een van de acht “fietsavontuurkronkels” komt u meer te weten over land en volk. Diverse horecagelegenheden langs de route bieden heerlijke streekgerechten.

Tip: de fietsbus van Bernkastel-Kues of vanaf het Centraal Station van Wittlich/ stadsdeel Wengerohr naar Daun staat garant voor een comfortabele terugreis. Het is aan te raden, de terugreis online te boeken op www.regioradler.de.
 
 
 
 
 
 


Nieuwsbrief Eifel
Geef je hieronder op om eens per kwartaal per email nieuws, wandelingen, fietsroutes en aanbiedingen uit de Eifel te ontvangen.

Uw naam:  
Uw email: